De verdediging van de bergkam van Elsenborn en van De verdediging van de bergkam van Elsenborn en van de tweeling dorpen. (4u)

 • Butgenbach
 • Hollerath
 • Hollerath
 • Hasselpath
 • 1-krinkelt-j-lamberty-198848
 • 1-id-12-44-025-1-photo-d-archive-198849
 • 1-krinkelt-photo-d-archive-198850
ButgenbachHollerathHollerathHasselpath1-krinkelt-j-lamberty-1988481-id-12-44-025-1-photo-d-archive-1988491-krinkelt-photo-d-archive-198850
De verdediging van de bergkam van Elsenborn en van de tweeling dorpen. De beslissende stilstandsslag van de Duitse aanval.

Komen jullie de sleutel plekken ontdekken, waar volgens de Duitse plan zou worden moeten aangevallen en hoe deze aanval er niet in sloeg.
Ten eerste gaan jullie naar de overblijfselen van de Siegfriedlijn in Hollerath, dat het vertrekpunt was van de aanvalsweg “A”. Dan rijden jullie door naar Krinkelt en Rocherath – de zogenaamde tweeling dorpen -, waar de 12de SS Divisie wat krachtige moeilijkheden heeft moeten ondergaan. Jullie volgende stap zal Hasselpath zijn, waar jullie de beschermende overblijfselen van Amerikaanse posities zullen zien. Jullie bezoek zal door het plekje van Dom Bütgenbach beëindigen, waar de Duitse doorbraak definitief stopgezet werd.
Een ongewoon programma vol ontdekkingen nooit nergens anders gezien!
Duur: circa 4uur
SLUITEN
De velden met sterretje (*) dienen verplicht te worden ingevuld.
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Uw gegevens worden verzameld in het kader van de precontractuele maatregelen met betrekking tot het opstellen en toesturen van offertes. Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan de toeristische dienstverleners en/of evenementenbureaus waarop de aanvraag betrekking heeft. Deze gegevens zullen tot maximaal een jaar na ontvangst van uw aanvraag worden bewaard.
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra (Newsletters) diensten :
Door een of meer vakjes hierboven aan te kruisen, stemt u erin toe dat uw persoonsgegevens ook worden verwerkt door de Toeristische Federatie van de Provincie Luik (Fédération du Tourisme de la Province de Liège - FTPL) voor het per e-mail toezenden van de gevraagde newsletters. Deze gegevens zullen niet worden doorgegeven aan derden en zullen worden bewaard zolang de FTPL toeristische informatie wil blijven verstrekken. 

Uw gegevens zullen tijdens de afwikkeling van de aanvraag worden bewaard in een beveiligd softwareprogramma waartoe uitsluitend de medewerkers van de FTPL werkzaam op de afdelingen ‘Web’ en ‘Administratie’ toegang zullen hebben, evenals het commerciële team dat zich bezighoudt met de offertes op het gebied van toerisme voor groepen (dienst Ardenne Incoming). Deze personen kunnen hier alleen op een beveiligde manier inloggen door middel van een login en persoonlijk wachtwoord.

U heeft te allen tijde het recht op inzage, correctie, verwijdering, beperking van de verwerking, portabiliteit, verzet en verhaal met betrekking tot uw persoonsgegevens. Deze rechten kunnen worden uitgeoefend door een brief te sturen naar de webservice van de FTPL: Place de la République française 1, 4000 Luik OF per e-mail naar het volgende adres: administration@tourismepro.be
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
1 Place de la république Française
LIÈGE
 • :
  • FR
  • EN