Fuürung Kampfgruppe Peiper : (circa 8uur / kan in twee verdeeld worden)

  • Lanzerath
  • Wallonieinsolite Chartigre royal se trouvant devant le musee December 44
  • La Gleize
  • Peiper - Tiger - Ardennes
LanzerathWallonieinsolite Chartigre royal se trouvant devant le musee December 44La GleizePeiper - Tiger - Ardennes
Kampfgruppe Peiper. Kampsgroep van de 1ste SS Divisie, dat de weg moest openen en de schrik dwars door de Ardennen zaait.
Tijdens deze dag zullen jullie door de verschillende plekken lopen waar het “Kampfgruppe Peiper” – lanspunt van de aanval van de 1ste SS Divisie – de schrik tijdens de Slag om de Ardennen zaaide.
Jullie weg zal door Lanzerath beginnen, waar een Amerikaans peloton de Duitse aanval één dag lang stopzette. Dan zullen jullie doorrijden naar Honsfeld: terwijl zij bezig waren aan het uitrusten, werden de Amerikaanse troepen door de Duitse aanval overgevallen.
Daarnaast zullen jullie richting Baugnez rijden, waar jullie tegenover de Herdenkingsplaats van de Bloedbad van Amerikaanse gevangenen zullen stoppen.
Jullie zullen dan op de bloedige weg van de voortgang tussen Baugnez en Stavelot verlopen, met de decisieve bruggen van Stavelot, Trois-Ponts en Habiémont.
Jullie weg zal door de slagenplekken van Cheneux en Stoumont beëindigen, die het einde van de doorbraak aanwezen. Zonder het stop tegenover het TIGRE ROYAL van La Gleize te vergeten.
Duur: circa 8uur / kan in twee verdeeld worden
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Visite Guidée : "Le Kampfgruppe Peiper" (8h ou 2x 4h)
  • :
    • FR
    • EN