101st Airborne Museum

  • 101st Airborne Museum
  • 101st Airborne Museum
  • 101st Airborne Museum
  • 101st Airborne Museum - para dans l'escalier
  • 101st Airborne Museum
101st Airborne Museum101st Airborne Museum101st Airborne Museum101st Airborne Museum - para dans l'escalier101st Airborne Museum
Het museum van het 101st Airborne bevindt zich in een voormalige officiersmess van het Belgische leger.

Dit prestigieuze pand is gebouwd in 1936 en werd tijdens de bezetting van Bastenaken in WWII door de Duitsers gebruikt als club voor de onderofficieren van de Wehrmacht.
Na de oorlog richtte het Rode Kruis er een veldhospitaal in.

Dit unieke gebouw met zijn rijke geschiedenis is de perfecte plaats om het verhaal te vertellen van de 101st Airborne Division en van de eenheden die betrokken waren bij de Slag om Bastenaken van december 1944 tot januari 1945.
Het pand is zo gerestaureerd, dat het zijn oorspronkelijke karakter wist te behouden. Een exclusieve collectie van voorwerpen uit de Slag om de Ardennen en realistische diorama's met verrassende modellen voeren je helemaal mee naar de dramatische periode van de gevechten.

Dit museum moet je absoluut bezoeken!
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Avenue de la Gare 11
6600
BASTOGNE

Kaart