83rd Thunderbolt Division Museum

  • 83rd Thunderbold Division Museum - Bihain - Wagon
  • 83rd Thunderbold Division Museum - Bihain - Scénographie
  • 83rd Thunderbold Division Museum - Bihain - Scénographie
  • 83rd Thunderbold Division Museum - Bihain - Musée
83rd Thunderbold Division Museum - Bihain - Wagon83rd Thunderbold Division Museum - Bihain - Scénographie83rd Thunderbold Division Museum - Bihain - Scénographie83rd Thunderbold Division Museum - Bihain - Musée
Maak kennis met de Amerikaanse Infanteriedivisie die deelnam aan de Slag om de Ardennen

Ontdek dit kleine museum gewijd aan de 83ste Divisie van de Amerikaanse infanterie die deelgenomen heeft aan de Slag om de Ardennen op een paar kilometer van Vielsalm.

Het is een museum dat zich uitsluitend richt op de 83ste Amerikaanse Infanterie Divisie die het kleine dorpje Bihain tijdens de Tweede Wereldoorlog op 10 januari 1945 bevrijdde.

Het parcours van deze divisie is terug te vinden in een gereconstrueerde setting, met foto's van Tony Vaccaro, een soldaat-verslaggever binnen deze divisie.

Je kan ook een wagon bezoeken die werd gebruikt om Joodse gevangenen naar concentratiekampen te deporteren.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Bihain 21 a
6690
Bihain

Kaart