Bastogne War Museum

 • Bastogne War Museum - Bastogne - Site
 • Bastogne War Museum - Bastogne - Musée
 • Bastogne War Museum - Bastogne - Scénographie
 • Bastogne War Museum - Bastogne - Musée
 • Bastogne War Museum - Bastogne - Animation Tribunal
 • Bastogne War Museum - Bastogne - Musée
 • Bastogne War Museum - Bastogne - Musée
 • Bastogne War Museum - Bastogne - Musée
 • Bastogne War Museum - Bastogne - Musée
 • Bastogne War Museum - Bastogne - Musée
 • Bastogne War Museum - Bastogne - Musée
 • Bastogne War Museum - Bastogne - Mémorial américain
 • Bastogne War Museum - Bastogne - Mémorial américain
Bastogne War Museum - Bastogne - SiteBastogne War Museum - Bastogne - MuséeBastogne War Museum - Bastogne - ScénographieBastogne War Museum - Bastogne - MuséeBastogne War Museum - Bastogne - Animation TribunalBastogne War Museum - Bastogne - MuséeBastogne War Museum - Bastogne - MuséeBastogne War Museum - Bastogne - MuséeBastogne War Museum - Bastogne - MuséeBastogne War Museum - Bastogne - MuséeBastogne War Museum - Bastogne - MuséeBastogne War Museum - Bastogne - Mémorial américainBastogne War Museum - Bastogne - Mémorial américain
Ervaar de oorzaken, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog in een moderne en interactieve context

Op een steenworp van het Mardasson dompelt het Bastogne War Museum je onder in het tumult van de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen aan de hand van drie bezoekerservaringen.
Het Bastogne War Museum werd ingehuldigd in 2014 en heeft in tien jaar meer dan 1.300.000 bezoekers verwelkomd, waardoor het het referentiecentrum over de Tweede Wereldoorlog in België is geworden. Met vier bezoekerservaringen verspreid over drie gedenkplaatsen, toont het Bastogne War Museum de sleutelmomenten van de Slag om de Ardennen, zowel op de slagvelden als in het hoofdkwartier. Het informeert bezoekers ook over de Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse periode tot de val van de Berlijnse Muur in 1989.
 
Bastogne War Museum (2 u.)
Op een steenworp afstand van het Memorial van Mardasson dompelt het Bastogne War Museum, de originele ervaring van het museum, je onder in het hart van de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen met drie multisensoriële voorstellingen en honderden historische voorwerpen waarmee je de reis van vier personages in het hart van het conflict kunt volgen via een audiogids in vier talen. Neem tijdens je bezoek een pauze in de Bistrot de la Paix (140 zitplaatsen), waar het terras een adembenemend uitzicht biedt op het Memorial van Mardasson. Er is ook een winkel waar je een souvenir van je bezoek mee naar huis kunt nemen.
 
Generaties 45 (30 min.)
Volg de reis van twee veteranen, een Amerikaanse en een Duitse, door het naoorlogse Europa van 1945 tot 1989, van de ruïnes van Bastogne tot de Berlijnse Muur.
 
Het slagveld van Bois Jacques (30 min.)
Bezoek de overblijfselen van het slagveld van Bois Jacques via een augmented reality mobiele applicatie. Deel dankzij deze technologie het dagelijkse leven van de G.I.'s die zich verschansten in de originele schuttersputten.
 
Bastogne War Rooms (60 min.)
Dompel jezelf onder in het hart van het Amerikaanse verzet tijdens de Slag om Bastogne, in de sfeer van een hoofdkwartier. De Bastogne War Rooms zijn een totale onderdompeling in het hart van een historische plek, de plek waar generaal McAuliffe zijn beroemde NUTS! uitsprak als antwoord op de eis tot overgave van de Duitse troepen.
 
SLUITEN
De velden met sterretje (*) dienen verplicht te worden ingevuld.
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Uw gegevens worden verzameld in het kader van de precontractuele maatregelen met betrekking tot het opstellen en toesturen van offertes. Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan de toeristische dienstverleners en/of evenementenbureaus waarop de aanvraag betrekking heeft. Deze gegevens zullen tot maximaal een jaar na ontvangst van uw aanvraag worden bewaard.
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra (Newsletter) diensten :
Door onderstaand vakje aan te vinken, stemt u ermee in dat de verstrekte persoonsgegevens ook worden verwerkt door de Toeristische Federatie van de Provincie Luik (Fédération du Tourisme de la Province de Liège - FTPL) voor het versturen van de aangevraagde nieuwsbrief. Deze gegevens zullen niet aan derden worden verstrekt en zullen bewaard worden zolang de FTPL toeristische informatie wenst te verstrekken.

Uw gegevens zullen worden opgeslagen in een beveiligd softwareprogramma waartoe alleen de medewerkers van de FTPL (uit naam van en met toestemming van het Interreg-programma VA Grote Regio ‘Land of Memory, On the conflicts’steps at the origin of Europe’ die de FTPL de opdracht heeft gegeven om het project op de markt te brengen) werkzaam bij de service ’Web’ toegang zullen hebben, evenals het commerciële team dat zich bezighoudt met de toeristische offertes met betrekking tot dit project (Land of Memory) door middel van een login en persoonlijk wachtwoord.

U heeft te allen tijde het recht op inzage, correctie, verwijdering, beperking van de verwerking, portabiliteit, verzet en verhaal met betrekking tot uw persoonsgegevens. Deze rechten kunnen worden uitgeoefend door een brief te sturen naar de webservice van de FTPL: Place de la République française 1, 4000 Luik OF per e-mail naar het volgende adres: administration@tourismepro.be
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Colline du Mardasson 5
6600
BASTOGNE

Kaart