Bastogne War Museum

  • Bastogne War Museum - Bastogne - Site
  • Bastogne War Museum - Bastogne - Musée
  • Bastogne War Museum  - Bastogne - Scénographie
  • Bastogne War Museum - Bastogne - Musée
  • Bastogne War Museum - Bastogne - Animation Tribunal
Bastogne War Museum - Bastogne - SiteBastogne War Museum - Bastogne - MuséeBastogne War Museum  - Bastogne - ScénographieBastogne War Museum - Bastogne - MuséeBastogne War Museum - Bastogne - Animation Tribunal
Ervaar de oorzaken, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog in een moderne en interactieve context

Het Bastogne War Museum bevindt zich op een steenworp van het beroemde Mardassonmonument. Het is de belangrijkste herdenkingsplaats van de Tweede Wereldoorlog in de Ardennen en in België. De Slag om de Ardennen krijgt er bijzondere aandacht.
 
Dit unieke herinneringscentrum, gewijd aan de Tweede Wereldoorlog, vertrekt van de bijzondere geschiedenis van de Slag om de Ardennen. De bezoeker wordt ondergedompeld in het gebeuren door middel van drie vertoningen die alle zintuigen aanspreken. Hij volgt het parcours van vier personages te midden van de strijd.

Langs decors, getuigenissen, multimedia-installaties en films speelt het parcours in op het hart en hoofd van de bezoekers. Iedereen voelt zich persoonlijk betrokken bij deze geschiedenis.

Op het parcours bevinden zich interactieve zuilen voor het jonge en schoolgaande publiek. Na reservering zijn begeleidende animaties over verschillende thema’s beschikbaar.
Bijzondere voorwerpen brengen het ‘kleine’ verhaal van de mens in beeld, maar ook de ‘grote’ geschiedenis van de volkeren.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Colline du Mardasson 5
6600
BASTOGNE

Kaart