Europees Biermuseum van Stenay

  • Brasserie de Stenay
  • Brasserie de Stenay
  • Brasserie de Stenay
  • Brasserie de Stenay
  • Brasserie de Stenay
  • Brasserie de Stenay
  • Brasserie de Stenay
Brasserie de StenayBrasserie de StenayBrasserie de StenayBrasserie de StenayBrasserie de StenayBrasserie de StenayBrasserie de Stenay
Tussen het Château-fort van Sedan en de Herinneringsplaatsen van Verdun, niet ver van de abdij van Orval, ligt het Musée de la Bière de Stenay. Het museum vertelt over de geschiedenis van de brouwerskunst en -tradities, van het prille begin (-12.000 jaar) tot nu, met meer dan 2.500 m² expositieruimte.

De collectie van ruim 50.000 werken en voorwerpen vormt een didactisch en speels traject dat het zicht, de smaak, de reuk, de tastzin en het gehoor stimuleert.

Het bezoek aan het museum eindigt bij de Taverne, waar streekproducten worden verkocht en waar je die ook kunt proeven. Er is een ruime keuze aan ambachtelijke en industriële bieren met hoge, lage en spontane gisting.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
17 rue du moulin
55700
STENAY

Kaart