Fort d'Embourg

  • Fort d'Embourg  - Entrée du fort
  • Fort d'Embourg - Bombardement
Fort d'Embourg  - Entrée du fortFort d'Embourg - Bombardement
Het musée du fort d'Embourg is open sedert 1973 en wordt beheerd door de « Ancienne Position Fortifiée de Liège » in de gaanderij van het fort. Het is het eerste museum over vestingbouw in België en verhaalt via een unieke collectie wapens, kostuums en uitrusting de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.
Het museum is het hele jaar door toegankelijk, elke vierde zondag van de maand vanaf 14u in het toeristisch seizoen. Van maart tot september is het elke tweede en vierde zondag van de maand geopend om 14u. Wij zijn op aanvraag en na afspraak ook geopend voor groepen van minimaal 5 personen.
Door de omvang van de gaanderijen van het fort en de grote buitenruimte is het mogelijk om jeugdbewegingen zoals scouts, rollenspellen, sportclubs en andere te ontvangen. Het fort ontvangt elke winter een kleine groep vleermuizen die in de kalmte van de gaanderijen onderdak vinden.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Rue du Fort 6
4053
Embourg

Kaart