Madame, Monsieur Fort de Douaumont

  • Fort de Douaumont
Het Fort van Douaumont is het machtigste en grootste verdedigingswerk van de vesting Verdun. Het werd overwonnen tijdens een vier dagen durende verrassingsaanval na het begin van de Slag bij Verdun en bleef daarna acht maanden bezet door het Duitse leger. Dat gebruikte het fort als schuilplaats voor zijn troepen en als steunpunt om het offensief voort te zetten Ondanks meerdere tegenaanvallen om het fort terug te veroveren, viel het pas op 24 oktober 1916 weer in Franse handen.

Via films en foto's uit die periode, archiefdocumenten, commentaar en ervaringsverhalen komen de bezoekers met behulp van een multimediagids alles te weten over de geschiedenis van deze bijzondere plek.

Te zien: een slaapzaal, de pantserkoepel 155 mm, de Duitse dodenakker waar meer dan 600 Duitse soldaten rusten...
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Place Monseigneur Ginisty
55100
Verdun

Kaart