Het Fort van Eben-Emael

  • Fort d'Eben-Emael - Musée - German-Paratroopers
  • Fort d'Eben-Emael - Musée – Explosion
  • Fort d'Eben-Emael - Musée - Entrée du site
Fort d'Eben-Emael - Musée - German-ParatroopersFort d'Eben-Emael - Musée – ExplosionFort d'Eben-Emael - Musée - Entrée du site

Dit fort, het meesterstuk van de fortengordel, is een van de grootste die destijds werden gebouwd

Het Fort van Eben-Emael, gebouwd tussen 1932 en 1935 was één van de grootste en sterkste fortificaties van Europa en werd als onneembaar beschouwd.

De spectaculaire en innovatieve aanval op het fort op 10 mei 1940 door een Duitse elite-eenheid van paratroepers, was het tragische begin van Wereldoorlog 2 voor West-Europa.

Herbeleef de geschiedenis en bezoek de heringerichte kazerne, het museum, het immense gangenstelsel en de gevechtsopstellingen.

SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Rue du Fort 40
4690
Eben-Emael

Kaart