Het Fort van Fermont

  • Gros Ouvrage de Fermont
  • Gare du Gros Ouvrage de Fermont
  • Musée du Gros Ouvrage de Fermont
  • Musée du Gros Ouvrage de Fermont
  • Entrée des munition - Gros Ouvrage de Fermont
  • EMPA Gros Ouvrage de Fermont
Gros Ouvrage de FermontGare du Gros Ouvrage de FermontMusée du Gros Ouvrage de FermontMusée du Gros Ouvrage de FermontEntrée des munition - Gros Ouvrage de FermontEMPA Gros Ouvrage de Fermont
De Maginotlinie is ongetwijfeld het beroemdste verdedigingswerk van deze tijd, maar tegelijk weten de meeste mensen er extreem weinig over. Een bezoek aan het Fort van FERMONT gunt je een blik op wat de linie echt was en bovendien ontdek je er al haar technieken.
FERMONT is goed voor een geleid bezoek van ruim twee uur, dat je tot dertig meter onder de grond voert, in het hart van de ouvrage, en dan weer naar de oppervlakte, te midden van de gevechtsblokken die nog steeds de littekens van de gevechten van 1940 dragen.
Een rit van zo'n 1,2 km in een kleine elektrische trein brengt je naar de voet van blok 4. Daar bevindt zich een artilleriekazemat die je eerst bezoekt en van waaruit je daarna terug de buitenkant van de vesting bereikt.

Aan de oppervlakte ontdek je andere gevechtsblokken, zoals de volledig operationele toren van 75 van blok 1. Je leert er hoe het fort van Fermont op 21 Juin 1940 langs achteren werd aangevallen. Onder het bevel van Kapitein Aubert slaagde het erin om weerstand te bieden aan alle Duitse aanvallen en stand te houden tot de wapenstilstand. 

Fermont, dat betekent ook Munitie en het BUITENMUSEUM dat de belangrijkste materialen blootlegt die bij de bouw van de Maginotlinie zijn gebruikt.
Tot slot is er het gedenkteken dat is opgericht ter nagedachtenis van de Forttroepen die "aan de vijand waren overgeleverd zonder te zijn overwonnen". Het gedenkteken herinnert iedereen eraan dat de Maginotlinie heeft standgehouden tot de wapenstilstand van juni 1940.

FERMONT, meer dan twee uur terug naar het verleden...
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Gros ouvrage de Fermont
54620

Kaart