Het Mémorial Interallié

  • Mémorial Interallié
  • Mémorial Interallié de Cointe
  • Mémorial Interallié de Cointe
Mémorial InteralliéMémorial Interallié de CointeMémorial Interallié de Cointe
Het Mémorial Interallié, het Monument voor de Intergeallieerden, is een hulde van de geallieerde landen uit de Eerste Wereldoorlog aan het heldhaftige verzet van de stad Luik en van heel België.
Luik werd in 1925 geselecteerd door de World Veterans Federation als plaats om een geinterallieerd monument op te richten. Het was immers de eerste stad die zich in 1914 tegen de bezettingsmacht verzette.
Het gedenkteken is een werk van de Antwerpse architect Joseph Smolderen. Het staat op de heuvel van Cointe, een wijk in Luik, en telt verschillende monumenten die door de geallieerde landen aan Luik zijn geschonken. Er zijn maar liefst acht landen vertegenwoordigd: Spanje, Roemenië, Groot-Brittannië, Griekenland, Polen, Italië, Frankrijk en Rusland. Een aantal van die monumenten staan binnen in de toren opgesteld, in de crypte, de lager en de hoger gelegen ruimtes. Andere staan buiten, op de esplanade.

Wie dat wil, kan tot boven in de toren klimmen om het panorama te bewonderen. 
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
93 Rue St- Maur
4000
Liege

Kaart