Manhay History 44 Museum

 • Manhay History 44 Museum - Site
 • Manhay History 44 Museum - Site
 • Manhay History 44 Museum - Salle d'exposition
 • Manhay History 44 Museum - Scénographie
 • Manhay History 44 Museum - Scénographie
 • Manhay History 44 Museum - Salle d'exposition
 • Manhay History 44 Museum - Scénographie
 • Manhay History 44 Museum - Salle d'exposition
 • Manhay History 44 Museum - Scénographie
 • Manhay History 44 Museum - Scénographie
 • Manhay History 44 Museum - Salle d'exposition
 • Manhay History 44 Museum - Char
 • Manhay History 44 Museum - Monument
Manhay History 44 Museum - SiteManhay History 44 Museum - SiteManhay History 44 Museum - Salle d'expositionManhay History 44 Museum - ScénographieManhay History 44 Museum - ScénographieManhay History 44 Museum - Salle d'expositionManhay History 44 Museum - ScénographieManhay History 44 Museum - Salle d'expositionManhay History 44 Museum - ScénographieManhay History 44 Museum - ScénographieManhay History 44 Museum - Salle d'expositionManhay History 44 Museum - CharManhay History 44 Museum - Monument
Scheep in naar Europa, trek de laarzen van een Amerikaanse soldaat aan en dompel u onder in de Slag om Manhay

Het MHM44 museum herinnert aan de Slag om Manhay tussen 23 december 1944 en de bevrijding van de laatste dorpen in de omgeving op 7 januari 1945.

In het museum vindt u een overzicht van de gevechten in de streek van Manhay tijdens de Slag om de Ardennen en de divisies die er vochten: 2e SS "Das Reich" en Volksgrenadiers vs 3e AD en 75 ID, de geschiedenis van de zogenaamde "Trou du Loup", de geschiedenis van de B24 bommenwerper die op 25 december 1944 bij La Fosse neerstortte, talrijke vitrines met Amerikaans en Duits militair materieel, maar ook een blik op de lijdensweg van de Ardense burgers die in de beproeving verwikkeld waren.

Het museum van de geschiedenis van Manhay is gewijd aan de Amerikaanse eenheden die Manhay tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben bevrijd.
SLUITEN
De velden met sterretje (*) dienen verplicht te worden ingevuld.
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Uw gegevens worden verzameld in het kader van de precontractuele maatregelen met betrekking tot het opstellen en toesturen van offertes. Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan de toeristische dienstverleners en/of evenementenbureaus waarop de aanvraag betrekking heeft. Deze gegevens zullen tot maximaal een jaar na ontvangst van uw aanvraag worden bewaard.
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra (Newsletter) diensten :
Door onderstaand vakje aan te vinken, stemt u ermee in dat de verstrekte persoonsgegevens ook worden verwerkt door de Toeristische Federatie van de Provincie Luik (Fédération du Tourisme de la Province de Liège - FTPL) voor het versturen van de aangevraagde nieuwsbrief. Deze gegevens zullen niet aan derden worden verstrekt en zullen bewaard worden zolang de FTPL toeristische informatie wenst te verstrekken.

Uw gegevens zullen worden opgeslagen in een beveiligd softwareprogramma waartoe alleen de medewerkers van de FTPL (uit naam van en met toestemming van het Interreg-programma VA Grote Regio ‘Land of Memory, On the conflicts’steps at the origin of Europe’ die de FTPL de opdracht heeft gegeven om het project op de markt te brengen) werkzaam bij de service ’Web’ toegang zullen hebben, evenals het commerciële team dat zich bezighoudt met de toeristische offertes met betrekking tot dit project (Land of Memory) door middel van een login en persoonlijk wachtwoord.

U heeft te allen tijde het recht op inzage, correctie, verwijdering, beperking van de verwerking, portabiliteit, verzet en verhaal met betrekking tot uw persoonsgegevens. Deze rechten kunnen worden uitgeoefend door een brief te sturen naar de webservice van de FTPL: Place de la République française 1, 4000 Luik OF per e-mail naar het volgende adres: administration@tourismepro.be
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Voie Habotte 2
6960
MANHAY

Kaart